ITINERARI GUIAT PER LES ESGLÉSIES DE SANT MIQUEL I SANTA CÀNDIA


Cartell a3 candia

El dissabte 29 de setembre es farà una visita a les esglésies de Sant Miquel i Santa Càndia, guiada per l’historiador Daniel Sancho.

Catalonia Sacra proposa el dissabte 29 de setembre un itinerari guiat per conèixer Sant Miquel i Santa Càndia del petit poble d’Orpí (Anoia). L’itinerari, proposat pel Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, vol donar a conèixer les dues esglésies del municipi: Sant Miquel, d’origen romànic, però amb reformes posteriors, i Santa Càndia, d’estil gòtic. En el cas de Sant Miquel, situada a dalt de la muntanya, al costat del castell, va ser construïda en un lloc segur fruit dels períodes d’inestabilitat territorial, citada l’any 1099. Pel que fa a Santa Càndia, edificada a mitjan segle XIV, a la vall, facilitava l’accés dels veïns d’Orpí al culte. L’itinerari, que guiarà l’historiador Daniel Sancho, servirà per conèixer l’arquitectura dels dos temples, les seves vicissituds històriques i les seves peculiaritats. L’itinerari guiat començarà a les 11 del matí i cal fer inscripció prèvia. Aquesta es pot fer al telèfon 693720202 o al correu reserves@cataloniasacra.cat per poder garantir una bona visió i sonoritat. El preu de l’activitat és de 5 euros.

La programació de Catalonia Sacra d’aquest 2018 està formada per una quarantena d’actes arreu del territori que volen valorar i reivindicar la importància del patrimoni d’arrel religiosa a Catalunya. En el cas del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat s’ha fet una conferència sobre els retaules barrocs de Sitges (23 de febrer), l’itinerari guiat per les esglésies de l’Arxiprestat de Vilafranca (6 de maig) i aquest itinerari per les esglésies d’Orpí (29 de setembre).

Catalonia Sacra

Més de mil anys de cristianisme a Catalunya han deixat un pòsit meravellós de patrimoni cultural i artístic, fruit de la seva vinculació amb la cultura, la identitat i l’espiritualitat del país. Un patrimoni que ens arriba en forma d’ermita perduda al Pirineu, d’església parroquial de les viles, de gran catedral de les ciutats, o d’isolat monestir; que es concreta en grans edificis, claustres o campanars, i també en petits objectes litúrgics -obres mestres de l’orfebreria-, passant per retaules i ornaments, música i festes; que és reflex de l’evolució dels estils artístics, des del preromànic fundacional fins al modernisme de Gaudí, passant pel gòtic lluminós o el barroc escenogràfic.

Catalonia Sacra, una iniciativa conjunta dels deu bisbats amb seu a Catalunya té la voluntat de donar a conèixer aquest patrimoni, col·laborar en la seva dinamització i empènyer una dinàmica turística que l’acosti a tot tipus de públic.

SANT MIQUEL I SANTA CÀNDIA D’ORPÍ
Itinerari guiat per l’historiador Daniel Sancho
Dissabte 29 de setembre.
Inici: 11 h
Preu de l’activitat: 5 euros.
Es recomana inscripció prèvia
Més informació i inscripció: reserves@cataloniasacra.cat /T. 693 720 202

MÉS INFORMACIÓ comunicacio@cataloniasacra.cat | 600862466 (Marc Riera)

www.cataloniasacra.cat

NP Orpi

Deixa el teu comentari