Festa de la matança del porc a Orpí

El passat diumenge va tenir lloc a Orpí, la festa de la matança del porc. El dia es va aixecar assolellat, i tot i el fred, es van poder fer tots els preparatius. Sense oferir el sacrifici de l´animal, que va arribar preparat per poder tallar la carn i fer les butifarres, preparar la careta i elaborar els tastets, blancs i negres, i coure els costellams al romaní.En una pausa, cap a les deu del matí es va oferir l´esmorzar, pa amb tomàquet, llom i sardines a la brasa. A quarts de tres de la tarda va tenir lloc el dinar, amanida, cigronet de l´Anoia, tastets blancs i negres, costella al romaní, i butifarra. De postres no podien faltar els bunyols de Quaresma, tot amb aigua, vi , cava, cafè i gotes. Després es van sortejar dues paneres una amb botifarra fresa elaborada durant el dia, dues ampolles de cava i l´altre consistent en un pernil, galetes i altres productes. Tot plegat per poder gaudir d´una jornada festiva entre veïns del poble i voltants sense l´ajut i col.laboració dels quals la diada no hauria estat possible.

Deixa el teu comentari