Finalitza l´organització de l´arxiu municipal d´Orpí

Després de dos mesos de tractament arxivístic, gràcies al suport de la Xarxa d´Arxius Municipals de l´Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, la implicació de l´Ajuntament d´orpí, i la participació de voluntaris del municipi, s´ha enllestit la neteja, desinfecció, organització, descripció i instal.lació de la documentació municipal d´Orpí. L´any 2010 l´Oficina de Patrimoni Cultural ja va elaborar un informe per avaluar l´estat crític de conservació i d´abanonament que presentaven els fons documentals ubicats a l´Ajuntament d´Orpí ( a la comarca de l´Anoia).

A partir d´ara, l´Arxiu Municipal d´Orpí compta amb un inventari amb 618 registres que abasta des de 1852 fins a l´actualitat. L´arciu està format per 226 unitats d´instal.lació que ocupen 26 metres lineals. I amb aquesta actuació, l´Ajuntament ´orpí garanteix l´accés, la conservació, l´organització i la difusió del patrimoni documental municipal. El proper pas per part de l´Ajuntament d´Orpí, serà el d´adherir-se a la Xarxa d´Arxiu Municipals per tal de vetlla pel manteniment i conservació del mateix. Recalcar també que és una arxiu obert per a la consulta.

Comentar també que ha quedat una part de documentació molt malmesa que no s´ha arxivat, i que està a l´espera de poder ser analitzada pes a fons per veure si pot ser restaurada.

2 respostes a "Finalitza l´organització de l´arxiu municipal d´Orpí"

  • Jaume Claramunt says:
    • Ajuntament says:
Deixa el teu comentari