Neteja i organització de l´arxiu municipal

Al mes d´octubre varen començar les feines de neteja i organització de l´arxiu municipal d´orpí. En una fase prèvia es va procedir a la desinfecció de la documentació, i en una primera revisió per tècnics de l´OPC es va separar segons el seu estat de conservació, quedant documents que han de ser netejats, desinfectats i consolidats, que davant el risc de pèrdua s´aconsella no manipular a causa de la pulverulència i debilitat del paper, i desar-los en arxivadors a l´espera que puguin ser restaurats. I l´altra part de documents que gràcies a la col.laboració d´una persona voluntària del municipi, s´està procedint a la neteja superficial per eliminar pols i brutícia de la documentació pel seu tractament arxivístic, per part d´un arxiver que s´ha incorporat a les tasques aquest mes de novembre. Diputació de Barcelona es fa càrrec del 80% del cost i l´Ajuntament d´Orpí del 20%.

Deixa el teu comentari