Grup Participatiu d´Orpí

El Grup Participatiu d´Orpí va començar a iniciar-se l´any 2011 com a resultat del procés participatiu que es va realitzar al municipi com a iniciativa de l´Ajuntament i amb la col.laboració i suport de l´oficina de participació ciutadana de la Diputació de Barcelona que va contractar l´empresa “D-cas”.

Aquesta estructura té com a objectiu detectar diferents necessitats socials del municipi, proposar actuacions i derivar-les a l´Ajuntament. Aquest grup participatiu actualment consta de dues vies d´actuació. Una via és la destinada a les masies i la segona via, més àmplia, va destinada al desenvolupament municipal. Actualment s´han desenvolupat les següents accions:

* Fitxes d´identificació de les masies d ´Orpí amb posterior entrega d´aquestes als mossos d´esquadra.

* Calendari del municipi.

* Anuari Carme-Orpí.

* Xerrada formativa de compostatge realitzada per l´empresa Ambiens .

* Adquisició de llibres de lectura per part de la diputació.

Les propostes que s´han derivat a l´Ajuntament i aquest ha desenvolupat són les següents:

* Estudi de l´optimització de contenidors.

* Seguiment de compostadors comunitaris de Can Bou per tal que se´n faci un bon ús.

* Realització del mapa de patrimoni cultural local.

Totes aquestes actuacions s´han dut a terme gràcies al voluntariat d´orpinencs i orpinenques que han destinat part del seu temps a desenvolupar  aquests projecte, assumint que és una feina por reconeguda però necessària per tal què Orpí pugui tenir el màxim de necessitats cobertes tenint en compte la seva diversitat i sempre des d´un enfoc de respecte al medi. És per aquest motiu que tothom que estigui interessat a participar en aquest projecte es pot posar en ocntacte mitjançant el correu grupparticipatiu@orpi.cat o bé adreçar-se a l´Ajuntament en horari d´atenció al públic. Com més gent implicada, més necessitats es podran detectar i per tant es podran començar a posar els mitjans per cobrir-les.

La próxima actuació que s´està concretant des del Grup participatiu, és una sessió informativa que es realitzarà a l´ermita de Santa Càndia la qual tractarà sobre “Consells de Seguretat al Món Rural”, i que estarà realitzada pels Mossos d´Esquadra.

Deixa el teu comentari