Orpí, Gresca,plat fondo i porró de vi.

Festes Orpí: Gresca, plat fondo i porró de vi.

Aquest és el nom que vàrem posar a la nostra associació ja fa quasi 5 anys. A petició de l’ajuntament, es va dur a terme la formació d’una comissió de festes per al poble i, d’aquesta manera, sorgeix un grup de veïns que ens vam oferir com a voluntaris.

Les propostes han sigut vàries, algunes han estat atrevides i d’altres en què s’ha apostat per la tradició. Aquest és el cas de la recuperació de la Matança del Porc, una festa adaptada als nostres temps (sense exhibició de la mort de l’animal) i que creiem consolidada després del gran seguiment que ha tingut en les tres edicions. És així com també se’n consolida la seva data en el calendari: el tercer diumenge de març.

En dues ocasions es va donar llum a l’anomenada Festa de la primavera; era una proposta per a gaudir de l’entrada de l’estació al voltant d’una caminada popular i una plantada d’arbres en la zona de reforestació de la pedrera. Per qüestions de calendari es va fer difícil la seva perpetuació.

Dins del marc primaveral, però, l’Aplec de les Bresques ens dóna la benvinguda floral. Poca cosa a dir d’aquesta festa, els anys avalen sobradament la trobada, tan sols fer referència al servei de bar i cafè que hi oferim i l’impuls que se li està donant per tal de desenvolupar-hi una petita fira al voltant de l’activitat apícola.

A l’estiu no ens quedem orfes, la Revetlla de Sant Joan va ser idònia. El sopar popular i música fins a la matinada n’han fet possible la seva més que aprovació.

Ja en temps de tardor, ens arriba la nostra Festa Major, la seva estructura compleix amb diferents activitats i espectacles per a totes les edats i gustos. Com a fets innovadors en destacaríem l’actuació de teatre representada per orpinencocarmetans, l’elecció irònica dels pubills d’Orpí, actuacions folklòriques, el sopar popular i l’ús dels carrers i places com a escenari de la Festa Major.

De ben segur queden moltes coses a millorar, nogensmenys cal tenir en compte que tot això ha sigut fruit del voluntariat, el qual ha permès, entre d’altres coses, la renovació de taules i cadires.

Per acabar, només donar les gràcies a tots els veïns, sense la participació dels quals no hagués sigut possible. Animem a tothom a participar i a gaudir de les nostres festes per fer del nostre poble un lloc viu i dinàmic. Fem una crida també a tot aquell que es vulgui incorporar a la comissió i especialment als més joves per tal de fer possible, algun dia, un relleu generacional

Deixa el teu comentari