El bon temps acompanya la matança del porc a Orpí

El passat diumenge dia 16 de març va tenir lloc la matança del porc a Orpí. El sol i la calor van acompanyar la festa ja des de primera hora del matí. Organitzada per la Comissió de Festes d´Orpí, enguany ha estat el tercer d´aquest esdeveniment que s´ha recuperat després de molts anys. A les nou del matí va començar la preparació dels costellams amb romaní, el procés de tallar el porc i la posterior elaboració dels embotits, botifarra fresca, i butifarra blanca i negra. Gràcies a la participació de la gent del poble i voltants, es va poder fer tota la feina. En el parèntesi que es va fer per esmorzar, es van aplegar més de 30 persones, per menjar sardines a la brasa, careta i llom amb pa amb tomàquet. A quarts de tres de la tarda els assistents van poder degustar el menú, amb amanides, butifarra al brasa, costella al romaní i els tastets de cigronet de l´Anoia, amb cava i vi. I de postres no podien faltar els tradicionals bunyols de Quaresma. Ja després del dinar va tenir lloc un bingo popular en el que es va repartir cava, i una panera pels més afortunats.

1939939_10203401472506585_1053444295_n - copia

 

Deixa el teu comentari