Les masies del municipi al GPS

El passat dijous dia 18 de juliol la regidora de l´Ajuntament d´Orpí, Sandra Tort i el tècnic de participació del mateix ajuntament, es van reunir a la comissaria dels Mossos d´Esquadra d´Igualada amb el caporal Francesc Manzano, cap del grup de proximitat de l´Àrea Bàsica Policial de l´Anoia i amb el Cap de la policia comunitària de la comissaria d´Igualada, David Fernández per fer entrega dels arxius on hi consta tota la informació referent a les masies del municipi ( les coordenades GPS de cada masia i les persones de contacte amb els respectius telèfons). En aquesta reunió es va comprovar que les dades fossin correctes i es va parlar de la manera d´actuar davant de les urgències, que és trucant al 112 i donant la posició GPS de la masia per tal que sigui localitzada ràpidament i d´aquesta manera facilitar la feina als serveis d´emergència. Tota aquesta informació també ha estat repartida per les masies del municipi. A cada masia se li ha entregat una fitxa personalitzada on hi consta la seva posició GPS, els telèfons d´urgència i d´interès municipal. Junt amb la fitxa també s´ha entregat un llistat de les masies amb les persones de contacte de cada una d´elles i els seus telèfons corresponents, amb l´objectiu de poder crear una xarxa de masies i així poder facilitar la comunicació entre elles.  Cal destacar que aquesta feiana de recull de dades de cada masia ha sigut una iniciativa que ha desenvolupat el grup participatiu d´Orpí i concretament la secció de les masies. Aquest grup format per voluntaris i voluntàries del municipi d´Orpí i amb el recolzament de l´Ajuntament, va ser creat a partir del procés participatiu que es va dur a terme l´any 2010 pel propi ajuntament i amb l´ajut de l´oficina de participació ciutadana de la Diputació de Barcelona amb l´objectiu de fomentar la participació dels habitants d´Orpí en el desenvolupament del municipi. Actualment aquest grup està format per tres seccions: masies, residus-medi ambient i recuperació del patrimoni.

Deixa el teu comentari