Crònica: Matança del Porc 2012

[singlepic id=40 w=320 h=240 float=]

El passat diumenge 25 de març va tenir lloc la Matança del Porc 2012 , a la Plaça de Sant Jordi de Can Bou. Des del dia anterior ja van començar els preparatius amb la instal·lació del Fornet Vermell a la plaça, que va donar el servei de bar durant tot el dia. Va ser un dia radiant de primavera i ja de bon matí es van ajuntar tots els veïns/veïnes del municipi i de poblacions properes per tal de participar en el laboriós treball que suposa la preparació de la carn, per l’elaboració de les botifarres, els tastets…

Fent un parèntesi en la feina, cap a quarts d´onze del matí, va tenir lloc l´esmorzar en els que es van reunir unes 40 persones. Al voltant de les tres de la tarda, uns 160 comensals van poder gaudir dels calçots, cigronets de l´Alta Anoia, pa amb tomàquet, botifarra, costellam, aigua, vi, cava, gelat de postres, cafè i gotes.

Durant tot el matí es van projectar les fotos antigues d´Orpí, aportades per famílies del municipi i poblacions dels voltants, a la Sala Polivalent de l´Ajuntament, els qual després van ser obsequiats amb un CD personalitzat com a record per a cada família. Per acabar el dia es varen sortejar un parell de paneres amb embotits elaborats el mateix dia, i una altra panera amb productes variats.

Des d´aquestes línies agrair la col·laboració, l´esforç i la il·lusió de totes les persones que es van implicar en la jornada, i sense les quals no hauria estat possible que sortís un dia tan rodó, podent així recuperar una festa que havia estat tradicional durant molts anys.

Deixa el teu comentari