Festa Major: Mazoni en concert

Mazoni és el nom artístic del cantautor Jaume Pla (Bisbal d’Empordà). Jaume Pla és un músic i productor musical nascut el 1977 a la Bisbal (el Baix Empordà).

Va formar el seu primer grup als 13 anys, junt amb Carles Sanjosé (Sanjosex), i més tard va ser cantant de Holland Park, amb qui va publicar els discos Welcome to Holland Park (Bankrobber, 2002) i Things were easier when we played music (Bankrobber, 2004). Va abandonar la formació l’any 2004 per començar la seva carrera en solitari.

El seu primer disc sota el nom de Mazoni va ser 7 songs for a sleepless night (Bankrobber, 2004), íntegrament cantat en anglès. L’any 2006 presenta Esgarrapada, 11 noves cançons cantades en català entre les quals va destacar el senzill No tinc temps.

Posteriorment, Si els dits fossin xilòfons va sortir al mercat l’abril de 2007 i li va permetre figurar simultàniament a les portades de Benzina i Enderrock (abril 2007). En aquest disc hi trobem la versió de Bob Dylan La granja de la Paula. El següent elapé va ser Eufòria 5 – Esperança 0, publicat el febrer de 2009.

Entre els projectes paral·lels de Jaume Pla hi trobem la col·laboració amb Pau Riba, a qui va acompanyar amb la Banda dels Lladres (2006). També ha dirigit l’espectacle Mazoni i les Mazoni, reinterpretant el seu repertori amb les veus d’Helena Miquel (Facto Delafé y las Flores Azules), Bikimel i Gemma Solés.

Mazoni ha actuat en festivals com Primavera Sound, MMVV, BAM, popArb, Altaveu, Acústica, Cap Roig i Senglar Rock. El març de 2008 va viajar a Amèrica per actuar als festivals South By Southwest (Austin) i Canadian Music Week (Toronto). L’any 2010 va protagonitzar una marató de concerts en 31 dies consecutius, posteriorment immortalitzada al disc en directe 13.31.

Mazoni publica el seu nou disc el febrer de 2011, sota el títol Fins que la mort ens separi, que es presenta oficialment el 21 de maig al Palau de la Música Catalana.

Font: vikipèdia

Divendres a les 24:00 a la Plaça Sant Jordi de Can Bou.

i en acabar … DJ MOLÍ VELL fins que surti el sol.

Deixa el teu comentari